Prof. Dr. Çiğdem Ünal - Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 

Nişantaşı Estetik Cerrahi

Randevu Alın

TÜBEROZ MEME

TUBULER / TÜBEROZ MEME (TÜP ŞEKLİNDE MEME) NEDİR?

Tüberöz meme, meme tabanının göğüs kafesinde kapladığı kısmın dar olması, areola ve memenin uç kısmının daha geniş  ve memenin areolanın içine doğru fıtıklaşmış gibi görünmesiyle karakterize gelişimsel bir durumdur. Her iki meme arasında meme asimetrisi olabilir. Tubuler meme, sadece ‘küçük’ meme değildir, meme dokusunun kolajen metabolizmasında da farklılıklar olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum olarak kabul edilir.

Tubuler memede şekil bozukluğu neden olur?

Memede şekil bozukluğu veya asimetri doğuştandır, bazı genetik ergenlikte meme büyümesi ile ortaya çıkar. Homozigot ikizlerde her iki ikizde de bu durumun görülmesi genetik komponenti olabileceğini düşündürmektedir. Tubuler memenin toplumda görülme sıklığı tam olarak bilinmemektedir. Ancak “meme büyütme” amacıyla plastik cerrahlara başvuran hastaların %1-5’inde tubuler meme olduğu yapılan çalışmalarda gösterilmiştir.

Tubuler memede şekil bozukluğu nasıl görünür?

tubuler meme

  • “Keçi memesi” ve “tüp meme” olarak da tarif edilen tubuler memede; (tüberöz meme),
  • Memenin göğüs kafesinde kapladığı taban alanı çoğunlukla dardır. Hastalar yattıklarında her 2 meme arası mesafe çok açıktır. Bazı olgularda ayakta iken de her 2 meme arası mesafe ( dekolte) çok geniştir.
  • Meme altı oluk yüksekte olabilir, buna bağlı olarak da bütün meme dokusu meme altı oluğun aşağısında gibi görünür.
  • Areolanın çapı geniş olabilir ve meme dokusu sanki areolanın içine doğru fıtıklaşmış gibi görünebilir.
  • Memeler arasında çok belirgin asimetri olabilir.
  • Deri elastikiyeti fazla/ az olabilir

Tubuler meme ameliyatı kaç yaşında yapılabilir?

Tüberöz/ tubuler meme ameliyatı, meme gelişimi tamamlandıktan sonra, genellikle 17-18 yaş sonrası yapılır. Keçi memesi hastalığının tedavisinde meme gelişiminin tamamlanmış olması önemlidir. Memelerdeki şekil bozukluğu tubuler memesi olan kadınları psikolojik olarak da etkiler, bu nedenle tubuler memesi ve memede şekil bozukluğu olan kişilere tubuler meme onarımı ameliyatı öncesinde ve sonrasında psikolojik olarak da destek olmak gerekebilir.

Tubuler memenin tedavisi nedir?

Tubuler memenin tedavisi cerrahidir.

Tubuler meme muayenesinde nelere dikkat edilmelidir?

Her tubuler meme birbirinden farklı görünür. Bütün belirtiler olmayabilir, kimi hastada meme altı oluğu yukarıda, areola çapı çok geniş, fıtıklaşma mevcut iken, kimi hastada bu belirtiler kısmen varolabilir, hatta gözden bile kaçabilir. Bu nedenle ameliyat öncesi meme muayenesi dikkatli yapılmalıdır.

Tubuler meme ameliyatında ne yapılır?

İdeal olarak tarif edilen meme görünümünü oluşturabilmek için hedeflenen şeyler vardır. Bu çok önemli bir hasta grubunda “implant “, “silikon” veya “meme protezi” ile meme onarımı ve büyütmeyi gerektirir. Bu birkaç seanslık yağ enjkesiyonu ile de sağlanabilir. Bunlar;

  • Meme altı oluğu mevcut lokasyonundan gerektiği kadar aşağıya alınarak, meme hacminin %50’sinin meme başı üzerinde, hacmin diğer yarısının da meme başının alt tarafında olacak şekilde ayarlanması
  • Areola çapının, 3.5-4.5 cm civarında olması
  • Areola içine olan fıtıklaşmanın engellenmesi
  • Memenin “fasya” denen ligamentöz yapılarındaki darlıkların açılması
  • Memenin taban çapının bir dekolte yaratacak şekilde genişletilmesi

Yani tubuler memede sadece meme silikonu/meme protezi veya implant ile meme büyütme değil, aslında “tubuler meme için meme büyütme” ameliyatı yaparız.

Tubuler meme estetiğinde kesi nereden yapılır, tubuler meme ameliyatı sonrası izler nasıldır?

Tubuler/ tüberöz memede muayene bulgularına göre, areolanın çapı çok genişse, areolayı küçültmek gerekir, sarkıklık varsa, sarkıklık için de deriden bir miktar çıkarılması gerekir. Dolayısıyla, tubuler meme ameliyatında, areola çevresi kesi için yeterli olabileceği gibi, bazen areolanın alt kenarından meme altı oluğuna kadar inen düz bir kesi yapılabilir. Bazı durumlarda bu “lolipop iz” e bir de meme altı oluğu izi eklenmesi gerekebilir.

Her tubuler meme hastasının muayene bulgusu farklıdır, mueyane bulgularına göre meme protezinin yerleştirileceği kesi seçilir.

Tubuler meme ameliyatında meme protezi hangi plana koyulur?

Tubuler memede meme protezi, kas altına da, kas üstüne de konabilir. Meme protezinin tubuler memede hangi plana konacağına pektoral kas ve cilt altı dokusunun kalınlığına göre karar vermek uygundur.

Emziren anneler bu ameliyatı yaptırabilir mi?

Emziren annelere sadece keçi memesi / tubuler meme değil, herhangi bir estetik meme ameliyatı yapmak uygun değildir. Sadece meme kanseri tanısı alınması veya laktasyon mastiti (lohusalik ve emzirme döneminde süt kanallarının iltihabı) durumunda cerrahi müdahale gerekir. Keçi memesi hastalığının tedavisini emzirme bittikten altı ay- 1 sene sonra, süt kanalları eski haline döndükten sonra yapmak uygundur.

Tubuler meme ameliyatı erkeklere yapılır mı?

Erkeklerde keçi memesi (tubuler meme) ancak jinekomastisi olan kişilerde hafif düzeyde ve nadiren görülür. Hem jinekomastiyi ,hem de keçi memesi /tubuler memeyi tedavi edecek şekilde liposuction ve cerrahi yöntemlerle memedeki şekil bozukluğu giderilir.

Tubuler meme ameliyatının fiyatı nedir?

Tüberöz/ tubuler meme için genellikle tek, bazen de çift seanslı meme proteziyle onarım gerekebilir. Asimetri mevcutsa büyük ve sarkık olan tarafa meme dikleştirme ihtiyacı olabilir. Fiyatlar klasik bir meme büyütme dikleştirme ile çift seanslı bir meme onarımı arasında kişinin vücut yapısına göre farklılık gösterir. Memedeki şekil bozukluğu derecesine göre tedaviye karar verilir. En doğrusu, Prof. Dr. Çiğdem Ünal ile konsültasyon yapıp, ameliyatta ne yapılacağına karar verdikten sonra fiyat almaktır.

Tübüler Meme

Doç. Dr. ÇİĞDEM ÜNAL

" Tüberöz meme ameliyatlarında iyi sonuç almak tecrübe gerektirir, özellikle genç hastalarda iyi bilgilendirme önemlidir. "

MEME ESTETİĞİ

RANDEVU ALIN

Lütfen adınızı yazınız!
E-posta adresinizi yazınız!
Invalid Input
Geçersiz Giriş

0/500

Lütfen mesajınızı yazınız!
Lütfen adınızı yazınız!
E-posta adresinizi yazınız!
Invalid Input
Geçersiz Giriş

0/500

Lütfen mesajınızı yazınız!

DR. ÜNAL, İLETİŞİM BİLGİLERİ

Prof. Dr. Çiğdem Ünal
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

+90 212 240 4299

+90 542 310 2038

info@drcigdemunal.com

Valikonağı Cad. Poyracık Sok. Pınar Apt. 63/6
Nişantaşı / İstanbul

 

Please publish modules in offcanvas position.